Cum alegem un arc potrivit pentru copii sau adolescenti

Atunci când vine vorba de alegerea unui arc potrivit pentru copii și adolescenți, greutatea (lbs) este unul dintre cei mai importanți factori de luat în considerare. În timp ce un arc prea ușor poate fi lipsit de putere și performanță, un arc prea greu poate fi dificil de manevrat și poate fi prea solicitant pentru vârsta și nivelul de dezvoltare al copilului. Iată câțiva pași important de urmat atunci când alegeți un arc pentru copilul dumneavoastră:

1 Determinați greutatea potrivită a arcului: În general, greutatea arcului pentru copii și adolescenți ar trebui să fie între 10 și 20 de lbs. Pentru copiii mai mici, arcurile cu o greutate între 10 și 15 lbs sunt o alegere bună, în timp ce adolescenți mai înalți și mai puternici ar putea fi capabili să manevreze arcuri cu o greutate de până la 20 lbs.

2 Alegeți dimensiunea potrivită a arcului: Arcele pentru copii și adolescenți vin în diferite dimensiuni, iar dimensiunea corectă depinde de înălțimea și puterea copilului. În general, ar trebui să fie suficient de scurt pentru a permite a fi ușor de manevrat, dar suficient de lung pentru a fi tras complet.

3 Alegeți stilul potrivit: Există o varietate de stiluri de arcuri disponibile pentru copii și adolescenți, inclusiv arcuri compuse, arcuri recurve și arcuri de vânătoare. În general, arcele recurve sunt mai ușor de manevrat și mai bune pentru începători, în timp ce arcele compuse sunt mai puternice și mai precise.

4 Asigurați-vă că aveți toate accesoriile necesare: În plus față de arcul în sine, veți și de alte accesorii, cum ar fi săgeți, o tolbă de tragere și o protecție pentru brațul de tragere, ar putea fi utile urmatoaerele accesorii suplimentare, cum ar fi ochelari de protecție, mânuși de tragere, vânătoare cu arcul sau suport pentru săgeți. Aceste accesorii pot ajuta la protejarea copilului sau adolescentului dvs. împotriva rănilor și la cresterea performanței Asigurați-vă că toate aceste accesorii înainte de a începe să trageți cu arcul.

5 Urmați instrucțiuni de siguranță: Înainte de a începe să trageți cu arcul, asigurați-vă că aveți copilul a primit instrucțiuni adecvate despre siguranța tragerii cu arcul. Asigurați-vă că sunt întotdeauna ochelari de protecție și că trage doar într-un mediu sigur și controlat. În concluzie, alegerea unui arc potrivit pentru copii și adolescenți poate fi un proces complex, dar este important să acordați atenție greutății arcului, dimensiunile potrivite, stilului și accesoriilor necesare.

Comentarii