Tot ce trebuie să știi despre airsoft

Airsoft este poate cel mai popular dar și mai simplu joc de echipă în care ai oportunitatea de a folosi replici ale armelor reale. Jucătorii pot alege o armă electrică, cu gaz au cu arc, pe care o vor alimenta apoi cu mai multe bile de plastic.

Regulile jocului de airsoft

Chiar dacă nu există un set de reguli obligatorii pe care să le folosească toți jucătorii de airsoft, ci fiecare organizator are posibilitatea de a impune propriile reguli, există câteva lucruri standard ce vor fi urmate de către fiecare pasionat al acestui joc.

Scopul principal al jocului este acela de a-ți ținti adversarii. Apoi, va exista cel mai probabil un scenariu pe care să îl urmezi.

În general, multe dintre competițiile de airsoft își propun să refacă o luptă istorică însă la fel de întâlnite sunt și variațiile moderne. Drept urmare, înainte ca jocul să înceapă sunt stabilite regulile jocului precum și tematica aleasă. 

Dat fiind faptul că în airsoft bilele nu au vopsea, deci prin urmare nu rămâne o dovadă clară a țintirii, acest joc se bazează foarte mult pe fair play. Jucătorii trebuie să fie onești și să recunoască atunci când au fost loviți. În caz contrar, întreaga atmosferă a jocului va fi distrusă.

Se creează echipe în funcție de numărul de participanți sau fiecare jucător poate fi pe cont propriu. Terenul de antrenament poate influența foarte mult scenariul jocului, iar cel mai adesea sunt preferate pădurile, deoarece aceste zone pot oferi foarte multe ascunzători și oportunități de camuflaj. 

În plus, nu vor exista turiști care să fie expuși pericolelor pe care jocul de airsoft le prezintă.

Scenariile jocurilor de airsoft

Așa cum spuneam, există mai multe tipuri de jocuri de airsoft sau mai multe scenarii, după cum mai sunt numite. Pe scurt, este vorba despre un joc cu împușcături, însă scenariile pot fi diferite de la un caz la altul.

Cel mai adesea, se preferă acel scenariu în care fiecare jucător este pe cont propriu iar scopul fiecăruia este acela de a supraviețui cât mai mult dar și de a înregistra cât mai multe victime, astfel încât să obțină o poziție cât mai înaltă în clasament. 

Odată ce jucătorul este lovit, acesta va ieși din joc sau, după caz, poate fi neutralizat pentru o anumită perioadă de timp.

Mai există și tipul de joc cunoscut cu numele de LARP, ce reprezintă alegerea celor care mizează mai mult pe distracție și mai puțin pe adrenalină. În acest tip de joc nu se mizează doar pe împușcături ci totodată sunt folosite și alte abilități, așa cum este caracterul diplomatic sau chiar capacitatea de a rezolva diferite probleme economice.

Poate cel mai interesant joc de airsoft este cel care simulează o adevărată luptă militară. În acest sens, terenul de joc imită în cele mai mici detalii un câmp de luptă adevărat. Un astfel de joc se întinde pe o perioadă îndelungată de timp și implică mai multă inteligență, strategie și mai ales pregătire fizică. 

Ce arme și echipamente se folosesc în airsoft

În ceea ce privește armele tip airosft, acestea reprezintă replici cât mai apropiate ale armelor adevărate. Iar dat fiind faptul că majoritatea armelor tip airsoft sunt realizate în China, Asia fiind continentul unde jocul a fost inventat, nu ar trebui să ne mire succesul obținut în imitarea armelor reale.

În general, armele tip airsoft au o putere ce nu depășesc pragul de 17 J, drept urmare nu necesită autorizație. O astfel de armă costă doar câteva sute de lei, iar dacă îți dorești prețuri cât mai accesibile, ar trebui să arunci o privire peste oferta magazinului nostru.

Dar nu e suficient să îți cumperi o armă pentru a te putea bucura de jocul de airsoft. Ai neapărată nevoie de echipament de protecție, ochelarii fiind poate cea mai importantă componentă. La fel de utile sunt și articolele de îmbrăcăminte, încălțămintea sau chiar vesta tactică.

Pe toate acestea le poți cumpăra acum din oferta magazinului nostru!

Comentarii

Articole similare