Cele mai importante reguli de siguranță și de joc pentru airsoft

Airsoftul este de departe cel mai popular joc în care sunt simulate diferite confruntări militare, utilizând replici ale armelor de foc reale foarte bine realizate, strategii stabilite de la început de joc precum și echipamentul menit să ofere protecție jucătorilor.

Dată fiind solicitarea fizică pe care airsoftul o presupune dar mai ales adrenalina resimțită de către jucători, acest sport atrage zilnic noi adepți curioși să facă parte din centrul unei astfel de lupte cu replici ale armelor reale. 

Prin intermediul jocului de airsoft, poți simula experiența folosirii unei arme reale, alături de o echipă bine închegată în jurul aceluiași obiectiv: victoria. Cu toate acestea, dacă ești la început de drum în airsoft, atunci fără dar sau poate trebuie să te documentezi puțin înainte de a te avânta în mijlocul luptei.

De aceea, în rândurile următoare îți vom oferi mai multe sfaturi și totodată îți vom prezenta principalele reguli de siguranță și de joc, reguli de care trebuie să ții cont ori de câte ori alegi să practici airsoftul. Iată care sunt aspectele pe care ar trebui să le ai numaidecât în vedere:

Măsuri de protecție în timpul jocului de airsoft

Înainte de toate, ar trebui să știi că jocul de airsoft poate fi destul de periculos atât timp cât nu îți iei toate măsurile necesare de protecție. Ei bine, nu ar trebui să începi un astfel de joc fără a purta cel puțin o pereche de ochelari de protecție pentru airsoft, deoarece ochii reprezintă cea mai sensibilă parte a corpului în timpul jocului.

Apoi, un aspect special al jocului de airsoft este faptul că implică responsabilitatea, asumarea și mai ales caracterul fairplay. Asta deoarece fiecare jucător trebuie să recunoască atunci când a fost lovit. 

În cazul în care apar neînțelegeri pe acest subiect, iar jucătorul nu recunoaște că a fost lovit sau un alt jucător acuză pe nedrept că un jucător a fost lovit, atunci acestea ar trebui rezolvate într-un mod matur, responsabil și mai ales civilizat.

Cel mai adesea, sunt interzise practici de blind-fire, atunci când jucătorii trag cu replica fără a avea vedere directă asupra jucătorului. În acest mod, adversarului i se oferă șansa de a riposta.

Fiind un joc care implică fair play, se interzice instigarea la violență indiferent de tipul său. Mai mult decât atât, în general se recomandă ca replicile de airsoft folosite să nu tragă cu o viteză mai mare de 200 de metri pe secundă. Această viteză se calculează de regulă folosindu-se bile cu o greutate de 0.2 grame precum și un hop-up setat la 0.

De regulă, se folosesc arme cu viteze de tragere cuprinse între 110 și 200 metri pe secundă, în funcție de distanțele de la care au loc tragerile. Altfel spus, atunci când luptele au loc de aproape, se recomandă folosirea unei viteze ce garantează siguranță.

Acestea sunt așadar câteva dintre cele mai importante lucruri pe care ar trebui să le știi despre airsoft. Dacă te-ai convins că este un sport pe care merită să-l încerci, achiziționează-ți arma preferată din oferta magazinului nostru iar astfel vei fi mai aproape de primul tău joc.

Comentarii