Kubotanul: provenienta acestuia si cum se foloseste

Kubotanul este un instrument de auto-apărare, folosit în arta marțială japoneză, care a câștigat popularitate și în rândul forțelor de ordine și al civililor din întreaga lume. În acest articol vom explora istoria kubotanului și cum acesta a evoluat de la o armă veche de luptă la un instrument modern de auto-apărare.

Istoria kubotanului poate fi urmărită înapoi până în Japonia feudală. În acea perioadă, era folosit un instrument denumit "yawara", care era confecționat din lemn sau din metal și avea o lungime de aproximativ 15 cm. Acesta era folosit de samurai pentru a se apăra împotriva atacatorilor în situații de luptă corp la corp.

În anii '60, kubotanul a fost dezvoltat de maestrul Takayuki Kubota, care a combinat ideea de bază a yawara-ului cu tehnicile de auto-apărare ale artei marțiale Okinawan. Kubotanul a fost conceput ca un instrument compact, ușor de ascuns și eficient în situatii de auto-apărare. Popularitatea sa a început la mijlocul anilor 1970, când Soke Kubota l-a prezentat Departamentului de Poliție din Los Angeles și a început să le învețe pe femeile ofițeri de poliție cum să-l folosească.

Kubotanul modern are o lungime de aproximativ 14 cm și este confecționat dintr-un material dur, cum ar fi aluminiu sau oțel inoxidabil. Acesta are, de obicei, o formă cilindrică, cu o parte netedă și o parte striată, pentru o prindere mai sigură. Kubotanul poate fi purtat pe o cheie sau în buzunar, făcându-l un instrument de auto-apărare ușor accesibil.

Kubotanul este folosit în arta marțială pentru a ataca punctele vulnerabile ale corpului uman, cum ar fi nervii, articulațiile și organele interne. În situații de auto-apărare, kubotanul poate fi folosit pentru a lovi sau a aplica presiune asupra unor puncte specifice ale corpului, care pot provoca durere și dezorientare la atacator.

                                         

De-a lungul timpului, kubotanul a câștigat popularitate în rândul forțelor de ordine și al civililor din întreaga lume, deoarece poate fi folosit cu ușurință și eficiență, fără a necesita o pregătire prea complexă. Kubotanul este legal în majoritatea țărilor, fiind considerat un instrument de auto-apărare.

Astăzi acesta este un instrument popular de auto-apărare în rândul forțelor de ordine și al civililor din întreaga lume. Kubotanul este un instrument compact și eficient, care poate fi folosit în situații de auto-apărare, fără a necesita o pregătire prea complexă.


Comentarii