Airsoft vs Paintball: care este mai distractiv și de ce?

Încă de când au fost inventate cele două sporturi, există o dezbatere veșnică în care se pun față în față airsoftul și paintballul. Scopul articolului nostru este de a afla care este mai distractiv și mai ales de ce. Astfel, dacă și tu oscilezi între alegerea unuia dintre aceste două sporturi și nu știi ce alegere să faci, atunci sigur articolul nostru îți va fi de ajutor.


Echipamente

Având în vedere că airsoftul este un joc menit să imite războiul, atât echipamentul cât și armele sunt create în acest spirit. Ca atare, armele sunt create după modele reale din oțel, motiv pentru care ai la dispoziție o gamă largă de modele, tipuri și caracteristici. Poți arunca o privire în oferta magazinului nostru, pentru a te convinge.

În opinia noastră, armele moderne de airsoft reușesc să impresioneze chiar și utilizatorii de arme reale. Unele arme sunt atât de bine proiectate încât este extrem de dificil să faci diferența fără a le folosi cu propriile mâini. În plus, elementele interne sunt construite urmând aceleași principii ale armelor reale, astfel încât să obții niveluri diferite de putere, rază de acțiune și precizie

echipament-airsoft

Dacă îți plac armele, dar nu ai bugetul necesar pentru a investi în modele din oțel adevărat, nu te vei plictisi ca jucător de airsoft!

Acum, pe lângă armele cool, airsoft are și echipamente uimitoare. Există o mulțime de echipamente tactice care pot fi folosite pe teren. Lucruri precum măști integrale, căști, ochelari de protecție, veste tactice, mănuși și așa mai departe.

Când vine vorba de paintball, armele nu mai arată atât de realistic precum în airsoft. Diferența aici este făcută de tipul de muniție pe care o folosesc și de modul în care trebuie să fie încărcată și propulsată în și din armă.

Echipamentul poate fi asemănător cu cel folosit pentru airsoft, dar se recomandă folosirea de îmbrăcăminte mai groasă și cu căptușeală mai grea. 


Care doare mai mult?

Dacă te uiți la imaginea de ansamblu, atât airsoft, cât și paintball sunt jocuri cu împușcături care folosesc un tip de proiectil pentru a elimina membrii din echipa adversă. Ambele activități folosesc arme, iar jucătorii trebuie să implementeze un joc de-a v-ați ascunselea într-un perimetru predeterminat.

Dar, la o privire mai atentă, veți vedea că există o mulțime de diferențe. De fapt, diferențele încep să iasă în evidență la partea de muniție.

Armele airsoft folosesc proiectile din plastic numite BB (în cazuri excepționale, pot fi și metalice sau cauciucate). Au greutăți diferite, dar standardul pentru câmp este de 0,20 g și măsoară 6 mm în diametru.

Armele de paintball folosesc proiectile moi (facute din polietilen glicol, colorant și alte substanțe netoxice) cu o acoperire gelatinoasă. Cântăresc aproximativ 3 g și au un diametru de 17,3 mm sau mai mult, ceea ce este de aproximativ trei ori mai mare decât un BB.


Acum, vă puteți imagina rezultatul doar dacă un jucător este lovit de o bilă pentru paintball și un BB la aceeași viteză și rază de acțiune. 

Pe lângă diferențele evidente de conținut, dimensiune și putere, proiectilele paintball sunt mult mai sensibile la vreme și mediu, așa că necesită mult mai multă îngrijire. Ca atare, dacă sunteți în căutarea unui sport pentru care să nu vă faceți prea multe griji cu privire la muniție sau vânătăi, airsoftul pare cea mai bună alegere.


Realism vs. Joc

Dacă diferențele de muniție, arme și echipament nu sunt suficiente, atunci diferența de stil trebuie să vă convingă că vorbim despre două activități diferite.

Jucătorii de airsoft sunt ca niște războinici pe teren, luptă pentru teritoriul lor și pentru pacea echipei lor. Ei iau strategia militară extrem de în serios și totul este o simulare militară. Avem chiar și evenimente de airsoft la nivel mondial care au loc în locații special selectate, unde jucătorii pot folosi mediul natural (păduri, dealuri, mlaștini și așa mai departe).

De asemenea, armele sunt proiectate pentru a fi realiste, iar echipamentul este foarte asemănător cu cel militar. Așadar, pentru cei dintre voi care doresc să trăiască experiența soldaților, airsoft poate fi o alegere fantastică.

Pe de altă parte, jocul de paintball presupune să fii un jucător de echipă și să te bucuri de o activitate sportivă care este atât captivantă, cât și relaxantă. Sunt mai înclinați spre partea atletică a jocului și nu o iau prea în serios. 

Airsoft sau Paintball

Care este cel mai bun: Airsoft sau Paintball?

Ambele sunt grozave, dar alegerea finală depinde de preferințele personale ale fiecărui jucător.

Airsoft este mai potrivit dacă îți place realismul luptei și te bucuri de simulările militare. De asemenea, pistoalele de airsoft sunt atât de uimitoare în zilele noastre încât este destul de dificil să reziști să cumperi unul doar ca să te uiți la el. Modelele moderne sunt realizate din materiale rezistente, cum ar fi metalul, lemnul sau ABS durabil, și au interior incredibil de bine proiectat, astfel încât să arate și să se simtă reale.

Paintball-ul este mai bun dacă apreciezi sportivitatea activității și te bucuri de jocurile de teambuilding. Iar, dacă nu te simți confortabil în preajma armelor din oțel, s-ar putea să preferi mai degrabă jocul de paintball decât cel de airsoft.

Oricum, ambele sporturi îi vor ajuta pe jucători să-și îmbunătățească concentrarea, să-și dezvolte abilitățile de lucru în echipă și de conducere și să-și lucreze la fitness. De asemenea, dacă îți place să joci pe câmpurile din aer liber, te poți bucura și de puțin timp în natură, ceea ce este foarte recomandat.


Comentarii